Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen
Selecteer een pagina

Vergroten Team-Effectiviteit

Incompany training

Het kan ieder team overkomen. Van beginnende teams tot professionele teams die goed op elkaar zijn ingespeeld. Het punt waaruit blijkt dat het team nog niet of niet meer zo functioneert zoals het zou kunnen. Het teampotentieel komt (nog) niet voldoende tot uiting. De vraag die er dan is, welke mogelijkheden zijn er om hierin stappen te kunnen zetten? Hoe kan het team beter gaan samenwerken, hoe kunnen de teamleden de effectiviteit van het team vergroten?

Een van de mogelijke oorzaken is dat de teamleden elkaars kernkwaliteiten, voorkeursgedragsstijl en rol in het team onvoldoende (h)erkennen. Het gaat dan ook om het verkrijgen van inzicht van ieder teamlid op deze aspecten. Door dit inzicht vergroot je niet alleen de persoonlijke effectiviteit en invloed van een teamlid individueel, maar ook voor het team als geheel.

ï„…

Kernkwaliteiten

ï„…

Gedragsstijl

ï„…

Rol in het team

In deze tweedaagse training komen diverse aspecten aanbod. Het gaat hierbij om de interactie tussen de teamleden, actief deelnemen en samen diverse praktijksituaties met elkaar doornemen.  Dit doen we aan de hand van de volgende drie onderdelen die aanbod komen in de training:

ï„…

Het Kernkwadrant van Ofman

ï„…

Het DOCN-gedragsmodel

ï„…

Teamrollen volgens Belbin

De trainingsdoelen

Na afloop van de training ‘Vergroten team-effectiviteit’:

ï„…

Heb je inzicht gekregen in je eigen kernkwaliteiten en die van jouw collega’s in het team (m.b.v. kernkwadrant).

ï„…

Weet je wat het DOCN-gedragsmodel inhoudt, wat jouw eigen (voorkeurs) gedragsstijl is en die van je collega’s in jouw team.

ï„…

Weet je welke teamrollen er kunnen zijn in je team, welke kenmerken bij deze rollen horen, de rol die ze in het team hebben en de ontwikkelpunten.

ï„…

Weet je wat jouw rol is binnen je team en die van je collega’s.

ï„…

Met deze verkregen inzichten kan jouw team stappen zetten om de team-effectiviteit te vergroten en de samenwerking te verbeteren.

Wil je meer weten over de trainingsmogelijkheden of een afspraak maken?

Neem gerust contact met me op.